Δράση για την Διαφορετικότητα


Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Διαφορετικοί, αλλά ίσοι» επισκέφθηκε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Ρόδου για ενημέρωση των μαθητών του Επ΄ τμήματος η κ. Πελεκάνου Ειρήνη, Ειδική Παιδαγωγός στο Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους του Δημοτικού  Οργανισμού Πρόνοιας Δήμου Ροδίων.

Στο δίωρο της παραμονής της κυρίας Πελεκάνου έγινε παρουσίαση των  κύριων ειδών ρατσισμού και της κατακριτέας αντίδρασης των ανθρώπων σε συγκεκριμένους συνανθρώπους μας. Αρχικά, έγινε μια συζήτηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων, ακολούθησαν κάρτες με σχεδιαγράμματα για την επεξήγηση του ρατσισμού και τις συμβουλές για το σωστό τρόπο συμπεριφοράς μας και, τέλος, προβλήθηκαν βίντεο με δηκτικές αντιδράσεις ανθρώπων απέναντι σε συμπολίτες μας με διαφορετικό χρώμα, θρησκεία, φυλή, φύλο, κοινωνική και οικονομική θέση και ικανότητες.

Δόθηκε, έτσι, η δυνατότητα στα παιδιά να εκφράσουν την άποψή τους, να εκθέσουν όσα είχαν μάθει κατά τη διάρκεια του προγράμματος και να κατακρίνουν μέσα από όσα είχαν ακούσει ή δει τη σκληρή στάση κάποιων ανθρώπων απέναντι σε συνανθρώπους μας με συγκεκριμένες εξωγενείς ή ενδογενείς διαφορές. Μέσω της συζήτησης, ευελπιστούμε ότι επετεύχθη η συνειδητοποίηση της ολικής αποδοχής των ανθρώπων ανεξάρτητα από την εξωτερική τους εμφάνιση ή την όποια άλλη μη εμφανή διαφορά τους και αισιοδοξούμε οι σκέψεις αυτές να γίνουν οδηγός στη ζωή των παιδιών για τη σωστή συμπεριφορά τους απέναντι σε όλους τους ανθρώπους και
στο μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Πελεκάνου Ειρήνη και το Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου για την συνεργασία και την πλήρως επιτυχημένη δράση.

Η παρουσίαση σε μορφή pdf.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *