Διδακτική Επίσκεψη στην Παραλία του Ζέφυρος


clean2Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 τα τμήματα Α1, Α2, Β1, Β2 του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρόδου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Παραλία Ζέφυρος στην Ρόδο. Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΚΠΕ Πεταλούδων και της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) με αφορμή τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2016 (17 Σεπτεμβρίου – 17 Οκτωβρίου) οι μαθητές και μαθήτριες ,χωρισμένοι σε ομάδες, καθάρισαν την παραλία από επιβαρυντικά για το περιβάλλον απορρίμματα.

Συγκεκριμένα μετά από καταγραφή που πραγματοποιούσαν οι ομάδες σύμφωνα με τις οδηγίες της HELMEPA, συνέλεξαν 7 σακούλες απορριμάτων που περιείχαν ανάμεσα σε άλλα και  τα ακόλουθα:

%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%81%cf%8c%ce%b4%ce%bf%cf%85-2016-2017Μετά το πέρας του καθαρισμού τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε παιχνίδια αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο μια όμορφη και καθαρή παραλία της πόλης μας.

Ευχαριστούμε τον κ. Συργιάννη Χαράλαμπο υπεύθυνο λειτουργίας του ΚΠΕ Πεταλούδων για την υποστήριξη και τον συντονισμό της δράσης καθώς και τον χορηγό μας, την επιχείρηση Smart Clean – Ζαγκότσης Κωνσταντίνος για τη δωρεάν προσφορά του υλικού καθαριότητας (γάντια, σακούλες, αντισηπτικά) που συνέβαλαν στην επιτυχία της.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους για την έμπρακτη ευαισθητοποίηση τους, που ευχόμαστε να την μιμηθούν μικροί και μεγάλοι για το καλό του περιβάλλοντος και του τόπου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *