Διάκριση σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας


isotitaΤο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Ρόδου με τον μαθητή του Αναστάσιο Τσ. της Γ΄ τάξης και την αφίσα που φιλοτέχνησε,  πέτυχε να διακριθεί κατακτώντας την 10η θέση ανάμεσα σε σχεδόν 200 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «Χτίζουμε την Ισότητα των Φύλων δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα».

Ο διαγωνισμός υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης διεξήχθη την περίοδο Νοέμβριου-Φεβρουάριου με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στις 3 Μαρτίου 2016.

Η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών και μαθητριών, που διακρίθηκαν διενεργήθηκε την Δευτέρα 28 Μαρτίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών, Μητροπόλεως 23 Σύνταγμα, όπου και εκθέτονται τα έργα των παιδιών έως και την Τρίτη 30 Μαρτίου 2016.

Θερμά συγχαρητήρια στον Αναστάσιο για την επιτυχία του καθώς και στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Τσουμπλέκα Χρήστο, Καλλιτεχνικών για την υποστήριξη των μαθητών/τριών του σχολείου στο εγχείρημα.

Λίγα λόγια για το έργο AFISA-TEE-EA-RODOU

Η προτεινόμενη αφίσα είναι ατομικό έργο του μαθητή Τσ. Αναστάσιου της Γ τάξης του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Ρόδου, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Τσουμπλέκα Χρήστο. Η  τεχνική (μαρκαδόροι) και η εικονική απόδοση του θέματος  είναι επιλογή του διαγωνιζόμενου, στην οποία κατέληξε ύστερα από συνοπτική θεώρηση των επιμέρους στοιχείων της αφίσας (μορφικών και θεματικών) και την ανάλυση σχετικού υλικού διαφόρων ιστορικών περιόδων. Στην προτεινόμενη, ο μαθητής επέλεξε τα σύμβολα των δύο φύλων και το σύμβολο της ισοδυναμίας των μαθηματικών προκειμένου να προσεγγίσει το θέμα. Στο σύνολο αυτό πρόσθεσε το σύμβολο του ζυγού για μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της ισότητας. Η χρήση των χρωμάτων είναι περιορισμένη στις μεταξύ τους αντιθετικές σχέσεις για την καλύτερη ανάδειξη των στοιχείων της σύνθεσης.


  • Το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την εκδήλωση παρουσίαση και τους νικητές του διαγωνισμού είναι εδώ.
  • Η εγκύκλιος πρόσκληση για την συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι εδώ.
  • Το ενημερωτικό επιμορφωτικό υλικό το οποίο απέστειλε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στους συμμετέχοντες είναι εδώ.
  • Συγχαρητήρια επιστολή της ΔΔΕ Δωδεκανήσου στο σχολείο μας, εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *