Εκπαιδευτική & διδακτική επίσκεψη στο Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.


Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική και διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Δ1 και Επ του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄Βαθμίδας Ρόδου στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου (Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.) συνοδευόμενοι από τη φιλόλογο Γεωργία Κούκουλα και την ψυχολόγο Ευαγγελία Μαμαλάκη.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Δ1 πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο (Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.) στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας: «Προσεγγίζοντας το συναίσθημα στη λογοτεχνία», στο οποίο συμμετέχουν με υπεύθυνους καθηγητές: την κα Γεωργία Κούκουλα, την κα Άννα Ραμουτσάκη και τον κ. Διονύση Σουρβάνο, ενώ διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησε το τμήμα Επ στο πλαίσιο του μαθήματος των «Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» με φιλόλογο την κα Γεωργία Κούκουλα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου (Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.),  οι μαθητές/τριες, αφού πρώτα ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου από την κα Μαρία Σπανού και γνώρισαν τα στελέχη του: κα Ελευθερία Μπινίκου και κ. Αργύρη Κόσκορο, στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου. Επίσης, επισκέφθηκαν το χώρο της βιβλιοθήκης, όπου ξεφύλλισαν βιβλία γραμμένα σε σπάνιες γλώσσες και τους δόθηκαν πληροφορίες για τη συγγραφή τους.

Έπειτα οι μαθητές /μαθητριες παρακολούθησαν την ταινία «Ωδή στην αγάπη» του Matthew Darragh, η οποία είχε βραβευτεί ως καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων το 2014 στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Foyle της Ιρλανδίας.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που βρίσκεται σε ένα ερημονήσι και ερωτεύεται ένα ραβδί…. Ο άνδρας αισθάνεται διάφορα συναισθήματα τα οποία εκφράζει ποικιλοτρόπως. Τέλος, οι μαθητές/τριες αφού εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους για την ταινία, στη συνέχεια αποτύπωσαν τα δικά τους συναισθήματα στις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μαρία Σπανού και τους συνεργάτες της για την υπέροχη φιλοξενία και την ενδιαφέρουσα πληροφόρηση που μας παρείχαν όπως επίσης και τον Δήμο Ρόδου για την προσφορά σχολικού λεωφορείου για την μεταφορά των μαθητών/τριών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *