Δράση για τις διαφυλικές σχέσεις


diafilikes16Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Διαφυλικές σχέσεις.  Γνωρίζοντας τον εαυτό μου και τους άλλους», επισκέφθηκαν το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄Βαθμίδας Ρόδου, για ενημέρωση των μαθητών/τριων των τμημάτων Δπ, Ε, Β, Γ1, Γ2, η κ. Χατζηαντωνίου Μαρία Κοινωνική Λειτουργός- Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και ο κ. Θεοχάρης Παναγιωτίδης Ιατρός Γενικής Ιατρικής.

Οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες (αγόρια- κορίτσια).

Κατά την πρώτη διδακτική ώρα, στην ομάδα των αγοριών ο κ. Παναγιωτίδης και στην ομάδα των κοριτσιών η κ. Χατζηαντωνίου, ενημέρωσαν τα παιδιά σε θέματα σχέσων μεταξύ των δυο φύλων, την υγιεινή του σώματος και τη σεξουαλική υγεία.

Τη δεύτερη διδακτική ώρα, η κ. Χατζηαντωνίου και ο κ. Παναγιωτίδης στην ομάδα των αγοριών, η κ. Κοντού Σταματία Κοινωνική Λειτουργός και η κ. Μαμαλάκη Ευαγγελία Ψυχολόγος, ΕΕΠ του σχολείου μας στην ομάδα των κοριτσιών, πραγματοποίησαν βιωματική άσκηση για την αναγνώριση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης και την ανάπτυξη θετικών στάσεων από την πλευρά των εφήβων.

Οι μαθητές/τριες έδειξαν αρκετό ενδιαφέρον για το θέμα. Συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από την εφηβεία, την εικόνα του εαυτού τους, τον έρωτα. Τους δόθηκε η δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν απόλυτο δικαίωμα πάνω στο σώμα τους και κυρίως το δικαίωμα- υποχρέωση να το προστατεύσουν.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Χατζηαντωνίου Μαρία Κοινωνική Λειτουργό – Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και τον κ. Θεοχάρη Παναγιωτίδη Ιατρό Γενικής Ιατρικής για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *