Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Παλιά Πόλη


Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄Βαθμίδας Ρόδου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου. Την εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το τμήμα Α2 στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος  «Εξερευνώντας την Παλιά Πόλη της Ρόδου» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντινίδου Σόνια και κ. Τσαμπούρη Γεώργιο.

Μετά από μια διαδρομή μέσα στην γοητευτική Παλιά Πόλη οι μαθητές/τριες στον πρώτο σταθμό τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου με τη βοήθεια της  κ. Αγγελικής Κοσμά αρχαιολόγου της 4η ΕΒΑ. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές/τριές πήραν μέρος σε παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού όπου είχαν στα χέρια τους κάρτες με φωτογραφίες από διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται στο Παλάτι και προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τα αντικείμενα μέσα στο χώρο.

Στον δεύτερο σταθμό της επίσκεψης τους οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν τους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου όπου και ξεναγήθηκαν από την κ. Χαρά Παλαμιδά, αρχαιολόγου της 4ης ΕΒΑ. Οι μαθητές/τριές εντυπωσιάστηκαν από όλα τα εκθέματα του Μουσείου όμως ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε η αίθουσα με τα κοσμήματα από διάφορες χώρες καθώς και ο κήπος του Μουσείου.

Ευχαριστούμε πολύ την 4η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ρόδου για τη υποστήριξη του και την διάθεση των ξεναγών-αρχαιολόγων και ιδιαίτερα τις κυρίες Αγγελική Κοσμά και Χαρά Παλαμιδά για τη πολύτιμη βοήθειά  τους στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *