Προσφορά αγάπης και επίσκεψη στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων


Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 τα τμήματα Γ1, Δ2 και Επ του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Ρόδου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Διαφορετικοί, αλλά ίσοι» και του Πολιτιστικού προγράμματος «Πόλεμος και πρόσφυγες», στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα Παλιά Σφαγεία Ρόδου.

Είχε προηγηθεί η ενημέρωση όλων των μαθητών/τριών του σχολείου για την επίσκεψή μας και ζητήθηκε η εθελοντική προσφορά τους σε συγκεκριμένα είδη τροφίμων που τους δόθηκαν σε λίστα. Η ανταπόκριση των μαθητών/τριών και του προσωπικού του σχολείου στο κάλεσμα για προσφορά στους πρόσφυγες που δοκιμάζονται καθημερινά ήταν εντυπωσιακή και συγκινητική καθώς σε μία μόλις μέρα συγκεντρώθηκε σημαντικός όγκος τροφίμων που είναι απαραίτητα για τη σίτιση των προσφύγων.

Φθάνοντας στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας τα παιδιά μετέφεραν τα τρόφιμα για να καταγραφούν από τους υπεύθυνους ενώ ακολούθησε ενημέρωση από τους υπεύθυνους και εθελοντές του χώρου. Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση από τον υπεύθυνο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για το προσφυγικό ζήτημα, τον ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας και το έργο που επιτελεί.

Ακολούθησε μια εκτενής ενημέρωση από τον κ. Ντίνο Μαντικό εθελοντή και υπεύθυνο του χώρου σε θέματα που αφορούν την διαχείριση και εξυπηρέτηση των μεταναστών και προσφύγων, τον αριθμό αυτών που φιλοξενούνται στον καταυλισμό, τις αιτίες που τους ώθησαν να φύγουν από τον τόπο τους, αλλά και τον τρόπο βοήθειας που τους παρέχεται.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρανικόλας Μιχάλης εκπρόσωπος της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου μας ξενάγησε στο χώρο αποθήκευσης ενδυμάτων και υποδημάτων που θα μοιράζονταν στους πρόσφυγες, καθώς και στο χώρο, όπου αποθηκεύονται τα τρόφιμα. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν κάποιους από τους πρόσφυγες, να δουν την προσπάθεια που γίνεται για να φιλοξενηθούν στο νησί μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και, κυρίως, να καταλάβουν τη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *