Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κατάστημα του Υπερμάρκετ ΣΠΑΝΟΣ


Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Β2, Ε1 και Επ του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρόδου στο κατάστημα του Υπερμάρκετ ΣΠΑΝΟΣ επί της Μ. Κωνσταντίνου στο πλαίσιο των παρακάτω προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων:

  1. Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας «Διερευνώντας την τοπική αγορά της Ρόδου. Η καταναλωτική συμπεριφορά των εφήβων» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Καλαντζή Παρασκευή,
  2. Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: «Σωστή Διατροφή + Σωματική Άσκηση = Καλή Ζωή» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Κωνσταντακοπούλου Κωνσταντίνα,
  3. Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων: «Τα τοπικά προϊόντα της Ρόδου» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Λιάγκο Χρήστο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του καταστήματος, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του σούπερ μάρκετ και είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ομαδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.
Στόχος του πρώτου εκπαιδευτικού παιχνιδιού ήταν οι μαθητές σε ομάδες να κάνουν σύγκριση τιμών συγκεκριμένων προϊόντων που τους είχαν δοθεί και να επιλέξουν το οικονομικότερο από αυτά  χωρίς να ξεπεράσουν τον προϋπολογισμό που τους είχε δοθεί.
Στόχος του δεύτερου εκπαιδευτικού παιχνιδιού ήταν οι μαθητές σε ομάδες να κάνουν καταγραφή και σύγκριση της θερμιδικής και θρεπτικής αξίας συγκεκριμένων προϊόντων που τους είχαν δοθεί.
Στόχος του τρίτου εκπαιδευτικού παιχνιδιού ήταν οι μαθητές σε ομάδες να εντοπίσουν στα ράφια του σουπερ μάρκετ κάποια από τα τοπικά προϊόντα της Ρόδου. Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό και στα 3 εκπαιδευτικά παιχνίδια απολαμβάνοντας τα οφέλη της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου.
Μετά τη λήξη των εκπαιδευτικών παιχνιδιών οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους ξεκουράστηκαν στον παιδότοπο που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του καταστήματος απολαμβάνοντας το κέρασμα που τους δόθηκε από τον υπεύθυνο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ το Διευθυντή του καταστήματος κο Χατζηχριστοδούλου Τσαμπίκο και τον υπεύθυνο marketing του  Υπερμάρκετ ΣΠΑΝΟΣ κο Βαρκά Γιάννη για την πολύ καλή συνεργασία και θερμή φιλοξενία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *